Odložena odluka o oslobađanju od taksi za određenu robu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena odluka o oslobađanju od taksi za određenu robu

Prištinska vlada je za naredni sastanak odložila usvajanje odluke o oslobađanju od stopostotnih taksi na robu iz Srbije i BiH, koja je na kosovsku teritoriju ušla neposredno pre i na dan stupanja na snagu te mere, prenela je Koha onlajn.

Odluku o uvođenju sto posto većih taksi za proizvode iz Srbije I BiH, prištinska vlada je donela 21. novembra prošle godine.

Protiv odluke o oslobađanju je bio ministar pravde Abelard Tahiri, koji je rekao da je ta odluka politička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da kao takva treba da ostane, a donošenje je odloženo zbog odsustva ministra za trgovinu i industriju Endrita Šalje i nedostatka podatka o kojoj vrednosti robe je reč.

Zamenik premijera Fatmir Limaj, naime, zatražio je podatak o tome kolika je vrednost te neregistrovane robe, ali je ministar finansija Bedri Hamza rekao da trenutno nema tu informaciju.

Dok ti podaci ne budu dostavljeni, Haradinaj je odlučio da odloži izjašnjavanje o ovom predlogu za narednu sednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.