Odgovor iz Srbije na ujedinjenje Albanije i Kosova

Izvor: B92, 10.Okt.2021, 16:20

Odgovor iz Srbije na "ujedinjenje Albanije i Kosova"

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je srpsko jedinstvo jedina brana "Velikoj Albaniji".

On je ovom izjavom reagovao na izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom".

"Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere "ujedinjenje Albanije sa Kosovom" ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva "obe strane na uzdržanost".

Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje "Srpskog sveta", onda se ceo region oglasi, a i EU ima šta da kaže", izjavio je Vulin odgovarajući Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se "Albanija ujedini sa Kosovom".

"Zato što svi ćute o "Velikoj Albaniji", Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima.

Jedina brana "Velikoj Albaniji" i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje "Srpskog sveta". Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara "Veliku Albaniju", ćutati i kada mi Srbi govorimo o "Srpskom svetu"", poručio je Vulin, saopšteno je iz PS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.