Odbornici sa severa KiM i dalje protiv primene sporazuma

Izvor: Press, 08.Maj.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici sa severa KiM i dalje protiv primene sporazuma

U zaključcima sa sednice navedeno je da je sporazum neprihvatljiv jer je, kako tvrde, njegovim odredbama predviđeno da se sa Kosova i Metohije povlači država Srbija, ukidaju njene institucije i uvodi ustavno pravni poredak nepriznate države Kosovo.

Odbornici smatraju da je reč o "političkom i iznuđenom sporazumu koji nije utemeljen u ustavno-pravnom poretku Srbije, da je kao takav neobavezujući i štetan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za Srbiju zbog čega ga ne treba primenjivati", naročito ne pre nego što Ustavni sud ne da ocenu ustavnosti tog dokumenta.

U zaključcima koje je pročitao predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović navodi se: "Onaj ko preuzme na sebe da po svaku cenu u kratkom roku implementira sporazum iz Brisela preuzima svu odgovornost za štetne posledice po srpski narod u pokrajini, ustavni poredak zemlje, ukupne srpske nacionalne interese i njenu istoriju i kulturu".

Odbornici su naveli takođe da opštine sa severa Kosova i njeni predstavnici nisu u sukobu sa svojom državom niti vode kampanju protiv aktuelne vlasti, pojedinaca ili stranaka zbog razlika u ocenama sporazuma.

Podržana je inicijativa da 10. maja u Beogradu organizuju, kako su naveli sabor pod sloganom "Ostajemo u Srbiji". 
 
 
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Povezane vesti

KiM: Odbili sporazum, čekaju Vučića

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2013

BRISELSKI sporazum je neprihvatljiv za srpski narod Kosova i Metohije i ne treba ga primenjivati dok se o tom dokumentu ne izjasni Ustavni sud. To su poručili u sredu odbornici sve četiri opštine sa severa KiM kojima su se na zajedničkoj sednici pridružili i predsednici srpskih opština Vučitrn,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.