Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od jutros zatvorene privatne apoteke u četiri opštine na severu Kosova

Privatne apoteke u četiri opštine na severu Kosova zatvorene su od jutros a kao razlozi su navedeni "kolektivni godišnji odmor" ili "nemogućnost nabavke lekova".

Lokalni mediji su ranije preneli da je poreska administracija Kosova u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, za danas najavila akciju kontrole privatnih trgovinskih objekata među kojima i privatnih apoteka, ali zvanične potvrde za sada nema.

Privatne apoteke su jedina mesta na severu Kosova u kojima građani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mogu da nabave lekove jer ih u državnim godinama nema zbog problema sa nabavkom.

Građani sa severa Kosova koji dobiju recepte za lekove uglavnom idu u centralnu Srbiju, najčešće u Rašku, kako bi nabavili neophodne medikamente.

Privatne apoteke u četiri opštine severa Kosova bile su dobro snabdevene pa su i Albanci koji žive južno od Ibra svakodnevni nabavljali lekove u njima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.