Od danas ulazak na Kosovo i Metohiju slobodan, bez izolacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 08:31

Od danas ulazak na Kosovo i Metohiju slobodan, bez izolacije

Od danas je ulazak na Kosovo i Metohiju slobodan, nema obavezne izolacije, već se obavljaju lekarske provere na prelazima.

Kosovski premijer Kosova Avdulah Hoti saopštio je u nedelju da će od danas biti dozvoljeno slobodno kretanje građana, po KiM, ali i prema Albaniji i drugim zemljama u regionu.

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je trenutna situacija sa koronavirusom u okviru predviđenog postepenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ublažavanjem mera, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je objavila Ekonomia onlajn, Zemaj je posle pojave pojedinih novih žarišta zaraze prethodnih dana, sinoć pozvao na veću brigu građana i dozvoljene aktivnosti, kako se ne bi povećao broj obolelih jer je virus još uvek aktivan.

Upozorio je da treba držati distancu i održavati ličnu higijenu.

"Od ponedeljka ćemo povećati intenzitet kontrola kako ne bismo dopustili pogoršanje situacije", rekao Zemaj uoči početka novih mera i otvaranja prelaza.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Naser Ramadani i generalni direktor Kosovske policije Rašit Kaljaj, pozvali su na oprez i najavili da će kontrola predviđenih mera biti dodatno sprovedena i ukazao na potrebu nošenja zaštitnih maski, poštovanje distance i održavanje lične higijene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.