Očekujem ujedinjenje ekonomija Kosova i Albanije

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očekujem ujedinjenje ekonomija Kosova i Albanije"

Peć -- Premijer privremenih pristinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je u Peći da očekuje "ujedinjenje ekonomija" Kosova i Albanije.

Haradinaj je otvorajući zajedničku sednicu sa Vladom Albanije rekao da uveren je da će potpisivanjem devet sporazuma i protokola Prištine i Tirane dovesti da u bliskoj budućnosti "naše dve ekonomije budu ujedinjene", prenela je prištinska agencija kosovapress.

Haradinaj je rekao da zna da gradjani Kosova i Albanije očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od, kako je rekao, "dve vlade", te da će one nastaviti da saradjuju, rade i suočavaju se sa mnogim izazovima.

"Danas je Kosovo tačka za kontakt sa EU, S SP i istovremeno ispunjava sve kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje da Evropska unija to ispoštuje", rekao je Haradinaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.