ODLUČIO SAM DA BUDEM NEPOSLUŠAN! Obaveštavam i kancelarku Merkel i Makrona, da nema pregovora sa Albancima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČIO SAM DA BUDEM NEPOSLUŠAN! Obaveštavam i kancelarku Merkel i Makrona, da nema pregovora sa Albancima

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, a tema razgovora su dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Vučić je na početku istakao da izražava zabrinutost zbog potencijalne akcije ROSU i upozorio međunarodnu zajednicu.

- Izražavamo zabrinutost zbog akcije koju ROSU planira, mi molimo, upozoravamo, međunarodnu zajednicu da to spreči, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ludilu borbe za rejting partija na KiM uvek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije i nove akcije Albanaca ne samo što se tiče hapšenja, već iseljavanje Srba sa severa KiM - istakao je Vučić.

- Razgovarali smo o našem postupanju i upoznali smo delimično naše ljude sa merama koje spremamo. Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe sa Kosova, ali neke od mera koje smo spremili su mnogo oštre, nećemo sa njima ići do završetka sastanka u Parizu, a mi ćemo upozoriti predsednika Francuske Makrona o njima - kaže predsednik.

Ukinite takse, navodi Vučić, pa ćemo razgovarati o čemu hoćete.

- Ukoliko se ne povedete javnim pravom, nema razgovora. To će biti i poruka kancelarki Merkel, pri susretu - napomenuo je Vučić.

Predsednik razgovara sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuje oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je juče da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KiM.

- Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete - rekao je Ðurić za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Ðurić je odgovorio: "Videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UŽIVO NA TV PINK I PINK.RS! VUČIĆ nakon sastanka sa Srbima sa KiM poručio Prištini: Ukinite takse, pa ćemo moći da razgovaramo o čemu hoćete

Izvor: RTV Pink, 24.Maj.2019

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, a a tema razgovora bili su dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.