OConell: Ima nazadovanja pri izboru na funkcije u javnim institucijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O'Conell: Ima nazadovanja pri izboru na funkcije u javnim institucijama

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ruari O'Connell ocenio je danas da na Kosovu ima nazadovanja u procesu izbora i zapošljavanja na višim rukovodećim pozicijama u javnim institucijama.

On je na konferenciji koju je organizovala Ambasada Velike Britanije ocenio da je konkretan primer nazadovanja izbor direktora Agencije za proveru i upoređenje imovine.

"Prošle godine sam rekao da projekat ide bolje, ali nažalost ove godine ne mogu reći isto, nazadovali smo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << proces regrutacije se nastavlja, ali postoje zabrinjavajući izveštaji o uplitanju politike u taj proces," rekao je O'Conel.

Da situacija u ovom pravcu nije dobra prihvatili su i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i predsednika parlamenta Kadri Veselji.

Veselji se založio da treba zabraniti praksu zapošljavanja ljudi bliskih politici, dok je premijer Haradinaj rekao da je britanska ambasada pomogla u sprečavanju nepotizma, ali prema njegovim rečima, ima neuspeha i problema koji se moraju prevazići i predupredili, kako bi se to takvo ponašanje sprečilo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.