Izvor: RTS, 04.Dec.2020, 11:41

Novo pripremno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Prištini je zbog proceduralnih razloga prekinuto pripremno ročište po novoj, trećoj, optužnici protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, a novo će biti održano 11. decembra.
Sudija u procesu za rasvetljavanje ubistva Ivanovića četvrto ročište od pokretanja sudskog postupka prekinuo je zbog promene advokata jednog od optuženih.

Novom optužnicom većina osumnjičenih optužena je za navodno krivično delo teško ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i za učešće ili organizovanje kriminalne grupe.
Odlukom Apelacionog suda u Prištini optužnica je nedavno vraćena Specijalnom tužilaštvu na uređenje, odnosno njome treba da se utvrdi vreme, mesto i način izvršenja krivičnog dela i potvrdi da li ima osnovane sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinila.
Treća optužnica još nije uručena optuženima niti njihovim advokatima. Za sada, napisana je samo na albanskom.
Prema navodima u njoj, za ubistvo su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara.
Optuženi su i Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.
Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.
Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ UVEK ČEKAMO ISTINU: Odloženo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020

U osnovnom sudu u Prištini danas je za 11. decembar odloženo pripremno ročište u procesu protiv šestoro Srba optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine...Do odlaganja je došlo jer nova optužnica nije sa albanskog jezika prevedena na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.