Nova krađa stoke u Kosovskom Pomoravlju (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 13.Mar.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova krađa stoke u Kosovskom Pomoravlju (VIDEO)

Poljoprivredniku iz novobrdskog sela Gornje Kusce Goranu Stojanoviću (43) nepoznati izvršioci su ukrali bika teškog preko 400 kilograma i vrednog oko hiljadu evra.




Lopovi su pokušali da ukradu i drugog bika, ali ih je u tome sprečio Stojanovićev komšija koji je upalio svetlo kada je čuo sumnjivu buku.

Do krađe je došlo jutros oko tri časa po ponoći. Takozvana "Kosovska policija" je izašla >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << na lice mesta, obavila uviđaj i saopštila da traga za počiniocima.

„Ovo je prevršilo svaku meru. Za sada kradu stoku i automobile, ali se plašim da ne pređu i na teža krivična dela“, zabrinut je Goran koji sa dvoje dece i nezaposlenom suprugom živi isključivo od poljoprivrede.

U opštini Novo Brdo, samo u poslednjih desetak godina dana, nepoznati počinioci su ukrali više od 150 grla krupne stoke, uglavnom od srpskih poljoprivrednika, a niko nije uhapšen i osuđen zbog toga.
Poslednji slučajevi krađe stoke i automobila u Gornjem Kuscu, mešovitom selu nadomak Gnjilana, u kojem živi oko 400 srpskih porodica, zabeleženi su početkom godine.

Zbog slabih rezultata u borbi protiv kriminala, nedavno je smenjen komandir policijske stanice u Novom Brdu i postavljen novi, ali se ništa od tada nije promenilo. Krađe se nastavljaju, a niko od lopova nije otkriven.

Novinar: Jovan Simić


 POGLEDAJTE VIDEO:  🎥






KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

 Izvor: RTV Puls    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju




Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Novo Brdo: U jednoj noći ukradeno pet goveda, šteta preko 5.000 evra

Izvor: KMnovine.com, 14.Mar.2019, 10:30

Pet ukradenih goveda, bilans je najnovijih krađa u opštini Novo Brdo....    .Foto: RTV Puls    ..Nepoznati počinioci su preksinoć, oko dva časa po ponoći, osmočlanoj porodici Nikole Maksimovića iz Boljevca ukrali kravu i junicu, a njihovom komšiji Igoru Maksimoviću...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.