Ništa od Komšićevog odlaska na KiM? Kriv Dodik

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 16:03

Ništa od Komšićevog odlaska na KiM? Kriv Dodik

Ranije najavljena poseta Željka Komšića Kosovu i Metohiji, po svemu sudeći, neće biti organizovana.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić očigledno je odustao od posete južnoj srpskoj pokrajini - Kosovu i Metohiji prvenstveno zbog odlučne reakcije iz Republike Srpske, na prvom mestu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kaže savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

"Komšić tvrdi da je od posete odustao jer ne želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doprinosi dodatnoj podeli u BiH. To je potpuno licemerno jer da je uistinu tako kako kaže, on ne bi nikada ni planirao takvu posetu za koju se unapred zna kakva će biti reakcija iz Republike Srpske i koja će ozbiljno narušiti dobrosusedske odnose BiH sa zemljama u regionu", naveo je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je naglasio da zahvaljujući odlučnoj i principijelnoj politici Republike Srpske, BiH nije priznala Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, već će za BiH Kosmet uvek biti isključivo sastavni deo Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, evidentno je da je Komšić dva puta uzurpirao mesto člana Predsedništva BiH - prvi put kada je bošnjačkim glasovima to mesto ukrao hrvatskom konstitutivnom narodu koje im po Ustavu pripada, a drugi put svojim postupcima u Predsedništvu BiH, gde su njegovi potezi i politika uvek isključivo u maniru političke provokacije, a nikada usaglašeni, zvanični stavovi Predsedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.