Nismo kolonija, niti pod okupacijom, mi nismo Kosovo

Izvor: B92, 08.Okt.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo kolonija, niti pod okupacijom, mi nismo Kosovo"

Katalonija "nije poput Kosova", poručio je u Barseloni na protestu protiv proglašenja nezavisnosti bivši predsednik Evropskog parlamenta Đosep Borelj.

"Katalonija nije kolonija, nije ni okupirana država, niti je poput Kosova", rekao je on, dodajući da je zbog toga neophodno i dalje raditi u pravcu poštovanja zakona, prenosi "Pais".

Nakon što je u Kataloniji održan zabranjeni referendum o otcepljenju te pokrajine od Španije, katalonska regionalna vlada najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da planira da uskoro proglasi nezavisnost, a sve to je dovelo do povlačenja paralela sa jednostranim progalšenjem nezavisnosti Kosova.

U međuvremenu, Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer je "Španija država članica" Evropske unije.

Srbija je najavila da će, tim povodom, evropskim zvaničnicima uputiti pismo u kojem će objasniti svoj stav i tražiti razjašnjenje pozicije EU.

Stotine hiljada ljudi okupilo se danas u centru Barselone na protestu protiv proglašenja nezavisnosti tog regiona od Španije, preneo je AP.

Dok policija u Barseloni navodi da je na skupu učestvovalo 350.000 ljudi, organizatori tvrde da ih je bilo 930.000.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj: Katalonija nije kao Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2017

Katalonija "nije poput Kosova", poručio je danas okupljenima u Barseloni na protestu protiv proglašenja nezavisnosti te pokrajine od Španije bivši predsednik Evropskog parlamenta Žozep Borelj...- Katalonija nije kolonija, nije ni okupirana država, niti je poput Kosova - rekao je on, dodajući da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Katalonija nije kolonija, ni okupirana država, nije poput Kosova

Izvor: BKTV News, 08.Okt.2017

Bivši predsednik Evropskog parlamenta Žozep Borelj poručio je danas u Barseloni da Katalonija nije kao Kosovo!.."Katalonija nije kolonija, nije ni okuipirana država, niti je poput Kosova", rekao je on, dodajući da je zbog toga neophodno i dalje raditi u pravcu poštovanja zakona, prenosi "Pais"...Nakon...

Nastavak na BKTV News...

Borelj: Nismo kolonija, niti pod okupacijom, mi nismo Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2017

BARSELONA – Katalonija "nije poput Kosova", poručio je u Barseloni na protestu protiv proglašenja nezavisnosti bivši predsjednik Evropskog parlamenta Žozep Borelj..."Katalonija nije kolonija, nije ni okupirana država, niti je poput Kosova", rekao je on, dodajući da je zbog toga neophodno i dalje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.