Neprihvatljivo ponašanje Srbije u slučaju Haradinaj

Izvor: BKTV News, 02.Mar.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neprihvatljivo ponašanje Srbije u slučaju Haradinaj"

Kosovski premijer Isa Mustafa zatražio je danas od francuskog pravosuđa da omogući povratak u Prištinu opozicionog lidera i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Haradinaja Srbija tereti za ratne zločine počinjene nad Srbima, a međunarodnu zajednicu je pozvao da okonča, kako tvrdi, neprihvatljivo ponašanje Srbije u ovom slučaju.

Reagujući na današnju odluku suda u Kolmaru, koji je odluku o eventualnom izručenju Haradinaja Srbiji odloži za 6. april, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Mustafa je ocenio da je ona nepravedna, te da Srbija dostavljanjem novih dokaza pokušava da "namerno i nezakonito" umnoži "izmišljene optužbe", koje degradiraju sve građane Kosova.

"Ovakvim igrama Srbija zloupotrebljava pravo, pokušavajući da naruši lik i delo bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, građana i države Kosovo. Verujem da francusko pravosuđe neće tolerisati takvu situaciju", rekao je Mustafa za prištinski Zeri.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

REAKCIJE IZ PRIŠTINE NA SLUČAJ HARADINAJ Neprihvatljivo ponašanje Srbije

Izvor: Blic, 02.Mar.2017

Kosovski premijer Isa Mustafa zatražio je danas od francuskog pravosuđa da omogući povratak u Prištinu opozicionog lidera i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koga Srbija tereti za ratne zločine počinjene nad Srbima...On je pozvao međunarodnu zajednicu da okonča, kako tvrdi, neprihvatljivo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.