Nemačka protiv bilo kakve podele, podržava teritorijalni integritet Kosova

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka protiv bilo kakve podele, podržava teritorijalni integritet Kosova

Nemačka podržava teritorijalni integritet Kosova i protiv je bilo kakve podele, rekao je ambasador te zemlje u Prištini, Kristijan Helt.

On smatra da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana na principima odluke Ustavnog suda.

"Za mene su razgovori o promeni granice opasni i ja ih odbacujem", rekao je Helt.

On je takođe naveo da Zajednica srpskih opština treba da se zasniva na principima odluke Ustavnog suda, rekao je Helt upitan da li bi mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << podele Kosova mogla biti deo ovog konačnog rešenja.

Nemačka, istakao je, podržava teritorijalni integritet Kosova.

Helt smatra i da će pravno-obavezujući sporazum Beograda i Prištine biti jedini način da se reše otvorena pitanja, ali da sve zavisi od toga šta taj sporazum podrazumeva.

"Da bi Kosovo i Srbija mogli da se pridruže Evropskoj uniji, takav sporazum bi trebalo direktno da reguliše buduće kosovsko-srpske odnose, a ne da stvara nesigurnost koja bi kasnije predstavljala probleme unutar EU", rekao je Helt u intervjuu za "Koha Ditore", navedeno je u pres-klipingu Unmika.

Predsednik potpisao: Meni ne treba obezbeđenje, a pretnje su ružne i nevaspitane
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.