Nema paralele  Srbi na KiM i Albanci na jugu Srbije

Izvor: B92, 14.Avg.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema paralele " 'Srbi na KiM i Albanci na jugu Srbije'"

Ne postoji nikakava paralela između rešavanja problema Srba na Kosovu i lokalnih samouprava na jugu Srbije u kojima žive Albanci.

To je rekao predsednik Koordinacionog tela Vlada Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

"Ne postoji nikakva paralela između rešavanja problema Srba na Kosovu i Metohiji i rešavanja funkcionisanja lokalne samouprave u tri opštine na jugu Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi, jer je sve to definisano zakonom i država >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija u granicama svojih mogućnosti i sposobnosti čini sve da se zahtevi čelnika ove tri opštine rešavaju", rekao je Stanković za Radio Slobodna Evropa.

S druge strane predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ocenio da je odnos Srbije prema Albancima na jugu važan za položaj Srba na Kosovu.

Šaip Kamber rekao je da bi "normalizacija odnosa Beograda i Prištine trebalo da prolazi kroz Preševsku dolinu".

"Odnos države prema Albancima koji žive na ovom prostoru je najbolja pomoć koju Srbija može da pruži Srbima na Kosovu. To je bitno i za stabilnost našeg regiona, ali i za stabilnost albansko-srpskih odnosa u budućnosti", rekao je Kamberi za RSE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.