Nekoliko stotina protestovalo u Prištini tražeći oslobađanje Sulejmana Seljimija

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko stotina protestovalo u Prištini tražeći oslobađanje Sulejmana Seljimija

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobađanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija.

Učesnici protesta su isticali da se Seljimi "nezakonito i neopravdano" drži u zatvoru.

Njegov advokat Tom Gaši je ocenio da je zadržavanje u zatvoru pet godina bez ikakve sudske presude protivzakonito.

"Prvo su osuđeni na nezakonit način, bez ijednog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kredibilnog dokaza, samo da se ispune želje nekoga. Posle svih žalbi Vrhovni sud Kosova je poništio u celosti sve presude još 11. juna i naložio ponovno suđenje", kazao je Gaši.

Seljimi je uhapšen 24. maja 2013. godine dok je obavljao funkciju ambasadora Kosova u Albaniji. Optužen, a kasnije je osuđen na šest godina zatvora za izvršenje ratnih zločina tokom rata na Kosovu 1998. godine u predmetu "Drenica 1".

Vrhovni sud Kosova je sve optužene u predmetima "Drenica 1" i "Drenica 2" vratio na ponovno suđenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.