Negativan odgovor Prištine na najavu Petkovića da poseti Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 08:03

Negativan odgovor Prištine na najavu Petkovića da poseti Kosovo i Metohiju

Predstavnici privremenih institucija u Prištini negativno su noćas odgovorili na najavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu i razgovara sa srpskim narodom, saopšteno je iz Kancelarije.

U saopštenju se ocenjuje da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa koronavirusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

Apsurdni su izgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo želeli da vakcinišemo građane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju nameru da donira određeni broj vakcina Prištini, nego se kovida u Priština sete kada hoće da zabranjuju posete, istaknuto je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je reč o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je to i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa.

U prilog tome svedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

U vreme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije, naglašava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor Prištine: Ne može

Izvor: B92, 16.Apr.2021

Beograd -- Priština negativno sinoć odgovorila na najavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu...U saopštenju Kancelarije za KiM se ocenjuje da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa korona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.