Nedimović: Pomoć poljoprivrednicima na Kosmetu od 200 do 300 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Pomoć poljoprivrednicima na Kosmetu od 200 do 300 miliona dinara

Ministarstvo poljoprivrede će, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomoći poljoprivrednicima na Kosmetu sumom između 200 i 300 miliona dinara, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za RTS kazao da će specijalni timovi za voćarstvo i poljoprivredu otići u Orahovac i Štrpce da urade procenu kako bi se napravio paket pomoći.

Vlada Srbije je, kako je dodao, donela poseban program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za poljoprivredu na Kosmetu koji obuhvata nabavku materijala, a zajedno sa Kancelarijom za KiM biće napravljen dodatni paket podrške gde će se njegovo ministarstvo uključiti sa finansijskim sredstvima. Po njegovim rečima, postoje dve vrste podrške Srbima na KiM.

"Imamo konkretne zahteve iz prethodnih dana, a timovi će videti koje zahteve možemo da ispunimo s obzirom na regulativu, a imamo i donacije - stočni fond, traktori, mehanizacija, i to je posebna vrsta podrške koja ne ulazi u finansijsku pomoć Ministarstva", kazao je Nedimović.

Ocenio je da ljudi na Kosmetu žele da ostanu tamo i da se bave poljoprivredom.

"Naš posao je da im pomognemo. Nema pitanja kako ćemo mi taj zadatak da realizujemo, jer ako im ne pomognemo, biće prepušteni sami sebi", kazao je ministar.

Naveo je da postoji potreba da se pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji višestruko uveća.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.