Neću potpisati nezavisnost; Neka vas laže neko drugi

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 17:47

"Neću potpisati nezavisnost"; "Neka vas laže neko drugi"

Aleksandar Vučić je na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji rekao da neće potpisati priznanje i da će to učiniti neko posle njega.

On je pozvao poslanike na borbu i jedinstvo, kao i na razumevanje realne situacije povodom Kosova i Metohije, navodeći da samo tako mogu da se odmere protivnici i njihovi zahtevi, kao i naša energija i snaga koji bi doveli do pobede.

"Pobeda je mir, stabilnost, bezbednost i očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručio je Vučić.

On je ukazao da je važno razumeti činjenice o KiM.

"Možemo sebe da obmanjujemo da nam pripada 50 odsto imovine. Mi do toga možemo da dođemo samo silom, neka vas laže neko drugi", rekao je Vučić.

Podsetio je da je o Kosovu često razgovarao i sa pokojnim patrijarhom Irinejem, koji je rekao da razume poziciju Srbije, iako ne može da prihvati da bilo koje parče KiM ne bude naše.

Vučić je rekao da je dovoljno proći putem Priština–Peć i videti samo oznake, pa da više ne poželite nikada tuda da idete.

"Kada se busamo u prsa, treba da mislimo o posledicama", ukazao je Vučić dodajući da je zato tri puta molio Kurtija da ne zauzima trafostanicu Valač.

On je objasnio da je sve povezano, ako želimo da imamo napredak zemlje, da sačuvamo dobre odnose sa Zapadom, dobijemo direktne strane investicije i zamolio poslanike da to razumeju.

"Da li mislite da je moguće dobiti 85 odsto glasova na KIM zbog partijske mašinerije?", upitao je Vučić dodajući da ljudi koji tamo žive znaju koliko brine o njima.

Navodi i da se našem stanovništvu na KiM pomaže koliko može, ali da situacija nije idealna i da bi se to videlo ako bi "ušli u njihove cipele".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Neću potpisati priznanje Kosova, učiniće to neko posle mene

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2021

Neću da pobegnem niti potpišem priznanje, to će učiniti neko posle mene, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.