Navršilo se šest godina od početka rada KM novina

Izvor: KMnovine.com, 08.Jul.2020, 14:47

Navršilo se šest godina od početka rada KM novina

Na Ivanjdan 2020. godine navršilo se punih šest godina od kako je interent medij srpskog naroda sa Kosova i Metohije počeo sa radom.




Može se učiniti da šest godina i nije neki broj, ali u okolnostima kada se bilo šta pokrene bez ikakvih sredstava, bez materijalne podrške a u sredini kojom vladaju, bezmalo bez ikakvog ograničenja i kažnjivosti oni koji utiču na pojedinačne ljudske pojave i ponašnje, taj broj ni malo nije za potcenjivanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<

Materijalna sredstva nisu bila najveća prepreka, iako su često pretila da ugroze opstanak KM novina koje su nekoliko puta bile blizu gašenja a jednom čak i ugašene na gotovo ceo dan jer je istekao zakup za interent domen. Ono što je bio najveći problem jeste sve jača anti-srpska struja i svaki drugi neprijateljski faktor na Kosovu i Metohiji.

Protiv države Srbije i celokupnog srpstva na KiM udružili su se ne samo istorijski srpski neprijatelji već, naročito baš od vremena nastanka sajta KM Novine, i oni koji su trebali da predstavljaju državu Srbiju i da brane njene interese a to je Vlada iz Beograda. Sa njenom politikom izdaje počeo je da buja pro-separatistički zanos i na srpskoj strani, kako u javnim institucijama, tako i u naučnom svetu ali pre svega u medijima! Jedan za drugim mediji su se utrkivali ko će pre, više i na istaknutiji način da pokaže vernost albanskom separatizmu i da zarije nož laži i podaništva što dublje u utrobu Srbije na Kosovu i Metohiji.

Umesto državotvorne, politika medijskih redakcija na srpskom jeziku, i u centralnoj Srbiji ali i na KiM gde Srbi stradaju pred očima tih istih novinara svakodnevno, u redakcijama je zavladala politika otvorene i nedvosmislene izdaje u korist lažne, zločinačke i terorističke tvorevine šiptarskih mračnih umova i još mračnijih američkih, nemačkih, britanskih i drugih saveznika koji su na Kosovu i Metohiji stvorili leglo islamskog terorizma u ovom delu Evrope.

Njima i danas smeta glas istine sa KM Novina koje otkrivaju ne samo njihove laži već i da je moguće opstati, ostati i istrajati u istini a baviti se ovim poslom. Problem je to što "posao" takvi laži-mediji pretvaraju u biznis koji se odražava na njihove bankovne račune i uvećava ih! Za šaku dolara mediji su se utrkivali ne ko će da bude dobar, nego više loš ili zao. Za honorar oni su prodavali krv srpskih mučenika njihovim dželatima, a to sve više i bestidnije čine iz dana u dan.

Takva "urednička politika" nije zaobišla ni predstvnike Srpske pravoslavne crkve, odnosno Eparhije raško - prizrenske na čijem se čelu nalazi nekanonski episkop Teodosije a ona sva tako ogrezla u bezakonju i pred Bogom i pred narodom, glavna je spona između lokalnih kriminalaca, izdajničke vlasti u Beogradu i šiptarskih separatista. Ovo je još i prvo otpočelo da se urušava i sprovodi izdaju svekoliog srpstva na svetoj zemlji, većeg, snažnijeg, svetlijeg značenja i smisla nego što to može da nam otkrije krilatica "srpski Jerusalim". Da, Kosovo i Metohija, na čijem su tlu hiljade svetlih srspskih vitezova u samo jednom danu svoje živote dobrovoljno dali nakon što su se obožili Svetim Pričešćem onog Vidovdana 1389. godine na polju Kosovu, Srbe je približilo Bogu i sa Njim neraskidiv savez sklopilo jače nego bilo šta drugo ne samo u srpskoj istoriji nego i u svetskoj jer nigde u jednom danu toliki broj hrišćana nije svesno položio svoje životu - za krst časni i slobodu zlatnu!

Iako neuporedivo nižeg intenziteta, ipak u punom kapacitetu ličnih moći kojima raspolažu članovi i saradnici redakcije KM novina, istovremeno sa žaljenjem konstatujemo ali i sa ponosom ističemo da smo bili i ostali jedini slobodan i beskompromisan glas srpskog naroda koji se opire kako izdajničkoj politici srpskih vlasti, čije ime svakodnevno pominjemo ali nisu dostojni da se nađu među redovima svečane objave koju bi zaprljali njihovim pominjanjem, tako i protiv albanske asimilacije srpskog naroda i njegovne vekovne istorije, kulture i duha ali i protiv brutalnih medijskih laži onih koji su odlučili da se toliko ponize i podaju ideji čiji su nosioci najbrutalniji zlikovci ruku krvavih do ramena od nevine srpske krvi. Glas koji opominje i podseća da su Kosovo i Metohija srpske svetinje i zemlja, i ničija više!

Mi to ne bi smo mogli bez svetlih i istinski junačkih i spremnih na žrtvu braće i prijatelja ovog sajta koji su, ali uistinu, kao Božijom rukom svaki put poslani da nam se nađu baš u momentu kada su naše snage bile na izdisaju a mi potpuno onemoćali. Ovo je pravi trenutak da im se i na ovaj način zahvalimo pored molitvenog pominjanja Gospodu da im podari svako dobro, zdravlje i radost u ovom a sve to da kruniše spasenjem i večnim nastanjenjem u Carstvu Nebeskom, u onom životu. Oni su uistinu bili živi dokaz učenja vere pravoslavne da mi činimo koliko možemo a ostalo će Bog koji nas neće kušati iskušenjem većim nego što mi možemo da pobedimo a na kraju će pružiti ruku Svoju da nas podigne iz pada, kao što je činio sve ovo veme kroz one koji su pomagali u odsudnim momentima.

I ne samo to. Još i više je značajna odluka pojedinih autora da baš na našem sajtu objave svoje tekstove prvi put a onda na drugim portalima, ili da ih objave samo na KM Novinama. Hrabrost da se imenom i prezimenom istupi na sajtu KM Novina, čak i posle stravičnog progona aktuelnog režima koji je započeo maja 2018. godine, svaki put i u svakom slučaju vredna je poštovanja i divljenja jer se svesno rizikuje sopstveni položaj i izlaže mogućim nevoljama, a sve to da bi se na taj način istakla podrška Istini i očuvanju srpske državnosti i zemlje, svetog Kosova i Metohije, koliko god je to moguće.

Tako je bilo, tako će, verujemo svim srcem, i ostati. Ma šta srpski izdajnici bilo oni na Kosovu i Metohiji, bilo oni u Beogradu i centralnoj Srbiji činili, ma šta svetski vladari odlučili i prema nama počinili, glas Istine koji držimo mi i svi oni koji potom pitanju ne prave ma kakav kompromis, svojom silom i oštrinom paraće sve njihove balone kojima se veštački naduvani uzdižu u visine sa kojih će se strmoglaviti u trenutku, kao onda što je duh zlobe i laži poput munje strovaljen u bezdan. Zato neka niko pravdoljubiv ne odustane i neka se ne umori, jer naše je da ne dozvolimo da se uvrstimo u one koje će pravedni Bog kao korov spaliti na bunjištu jer pobeda je Božija, a On jedini put, Istina i život. Naše je da na tom putu izdržimo a ako zatreba - i da stradamo!

Za krst časni i slobodu zlatnu!



PROČITAJTE JOŠ: 
Navršava se pet godina od početka rada 'KM Novina' - KM NovineDanas, 07 jula, navršilo se pet godina od zvaničnog početka rada malog ali "žilavog" srpskog portala sa severa Kosova i Metohije, "KM Novine". Da smo znali da će biti ovako, verovatno ne bi smo ni počeli. Portal je zamišljen kao mesto koje će pružati servisne informacije o Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ: 
KM Novine: Iz četvrte u petu (godinu rada)! - KM NovineKM Novine: Iz četvrte u petu (godinu rada)! U ponedeljak, 7. jula 2014. sajt "KM novine" je zvanično počeo da funkcioniše nakon kratkog probnog perioda. Danas se navršava četvrta godina rada našeg portala i ulazimo u jubilarnu petu, na ogromno zadovoljstvo svih koji na njemu "rade".

PROČITAJTE JOŠ: 
Hakersko rovarenje po podacima KM Novina - KM NovineU servisu kod koga je registrovan naš domen primećen je upad na server sa podacima KM Novina, o čemu su nas odmah obavestili. "Nedavno smo primetili upad na server koji sadrži vaše kontakt informacije i lične podatke" javili su iz našeg servisa.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.