Navijači Slovana u meču protiv Feronikelija navijali za - Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Slovana u meču protiv "Feronikelija" navijali za - Srbiju

Navijači fudbalskog kluba "Slovan" iz Bratislave, uprkos upozorenjima UEFA, pružili su podršku Srbiji za vreme utakmice sa albanskom ekipom sa Kosova "Feronikelijem", razvivši zastave na kojima je pisalo: ''Nema predaje!'', aludirajući na južnu pokrajinu Srbije, Kosovo i Metohiju.

Oni su na delu tribine gde su smešteni domaći navijači, za vreme utakmice sa "Feronikelijem", razvili zastave sa pomenutim natpisom, dok su majice sa ovim simbolom bile jedno vreme zabranjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čak i u Srbiji za prikazivanje u javnosti, javlja "Kurir".

Ova utakmica privukla je veliku pažnju srpske javnosti zbog odluke dva srpska fudbalera i trenera da ne igraju, što je klub iz Bratislave prihvatio i čak im pružio podršku.

Fudbaleri koji su odbili da igraju su Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić, dok se pomoćni trener zove Vladimir Radenković.

Povodom ove njihove odluke oglasila se i UEFA koja je opomenula klub iz Bratislave i njene navijače, pa se tokom dana oglasio i klub Slovan na svom zvaničnom sajtu uz molbu svojim navijačima.

"Obraćamo se svojim navijačima veoma važnim povodom. Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA", navodi se u saopštenju "Slovana".

Ipak, ovo očigledno nije vredelo jer su se zastave podrške Srbije ipak viorile u Bratislavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NE STIŠAVA SE BURA OKO SRBA IZ SLOVANA Slovaci zbog tzv. Kosova sada strepe od UEFA

Izvor: 011vodič.com, 25.Jul.2019, 13:54

Foto: screenshot youtube / Promo Dosta bure izazvala je utakmica drugog kola kvalifikacije za Ligu Evrope između Slovana iz Bratislave i Feronikelija iz tzv. države Kosovo. Foto: youtube printscreen / Promo Slovan Bratislava Navijači Slovana, uprkos upozorenjima UEFA, pružili su podršku Srbiji...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.