Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju

Izvor: KMnovine.com, 23.Sep.2020, 18:51

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju

Saslušanjem svedoka, članova porodica žrtava, nastavljeno je suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za navodno krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.




Zlatan Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca. U pritvoru je od aprila 2019. godine.

Prema ranijim navodima advokata odbrane Dejana A. Vasića "Zlatan Krstić nije bio pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << vojske ni policije, a od sedamdesetih godina živi u Kragujevcu i na Kosovo nije dolazio tokom rata. Rodno Nerodimlje je nakon rata posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim svedokom tužilaštva, bez ikakvih problema".

Destan Šabani, koji je u vreme ratnih zbivanja obavljao dužnost policijskog inspektora u Uroševcu, je optužen da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš.

Iako je suđenje otvoreno za javnost, sudija Musa Konđeljija zabranio je novinarima snimanje izjava svedoka i objavljivanje njihovih imena, dozvoljavajući upotrebu njihovih inicijala.



PROČITAJTE JOŠ: 
Nove šiptarske optužnice za ratni zločin, sada protiv dvojice bivših pripadnika srpske policije Ilegalni Sud šiptarskih separatista, takozvano "Kosovsko specijalno tužilaštvo" podiglo je optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika srpske policije za navodna krivična dela "ratni zločini protiv civilnog stanovništva". Prema saznanjima o navodnim dokazima koja ima advokat jednog od optuženih, Dejan Vasić, sa sigurnošću se može govoriti o potpuno nameštenom slučaju bez apsolutno ikakvih osnova.



PROČITAJTE JOŠ: 
Srbin uhapšen na KiM u alarmantnom zdravstvenom stanju Advokat Dejan Vasić kaže da je Zlatan Krstić, koji je uhapšen u Uroševcu, u teškom zdravstvenom stanju i da se boji da ukoliko mu sud sutra odredi pritvor to može da se odrazi na njegovo zdravlje.



PROČITAJTE JOŠ: Šiptarski separatisti protiv Srba podižu optužnice za slučajeve koje je UNMIK već zatvorio Srpski advokati sa Kosova i Metohije opominju na nove slučajeve šiptarskog bezakonja koji sve češće podižu optužnice za predmete koji su davno zatvoreni. Opominjući da je ilegalno "pravosuđe" šiptarskih separatista poslednjih godina počelo da procesuira slučajeve koje je svojevremeno misija UNMIK, zadužena do 2008.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kragujevac

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.