Nastavljeni radovi kod Visokih Dečana, Ramosaj tvrdi da ne utiču na manastir

Izvor: Beta, 18.Avg.2020, 12:26

Nastavljeni radovi kod Visokih Dečana, Ramosaj tvrdi da ne utiču na manastir

Radovi na izgradnji puta Dečane - Plav u blizini zaštićene zone manastira Visoki Dečani, nastavljeni su i pored zahteva kosovskog premijera Avdulaha Hotija da budu obustavljeni.Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj rekao je da su radovi nastavljeni juče jer po njegovim rečima, ne utiču na manastir.On je kazao da je 11 kilometara puta već asfaltirano i da je ostalo da se uradi još pet kilometara, preneo je portal telegrafi.com."U petak smo razgovarali sa premijerom Hotijem i odlučili da radove obustavimo ali smo ih juče ponovo pokrenuli. Nastaviću da radim na završetku ovog projekta. Imaću razumevanje za naše institucije ako mi objasne razloge zašto treba prekinuti radove", naveo je Ramosaj.Premijer Kosova Avdulah Hoti zatražio je ranije da se radovi na putu R 108 obustave, navodeći da deo projekta utiče na zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani.U medjuvremenu je zabranu tih radova zatražio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da će tražiti da se na tu temu razgovara na prvom narednom sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeni radovi kod Visokih Dečana, Ramosaj tvrdi da ne utiču na manastir

Izvor: Danas, 18.Avg.2020

Radovi na izgradnji puta Dečane - Plav u blizini zaštićene zone manastira Visoki Dečani, nastavljeni su i pored zahteva kosovskog premijera Avdulaha Hotija da budu obustavljeni.

Nastavak na Danas...

Ramosaj: Nastavljeni radovi na putu Dečani-Plav

Izvor: RTS, 18.Avg.2020

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj izjavio je da su radovi na putu Dečani-Plav nastavljeni juče i da su u toku, nakon što su obustavljeni tokom vikenda. . "Radovi su počeli juče i nastavljaju se danas", rekao je Ramosaj prištinskim medijima, dodajući da nije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.