Narodni poslanik Bursać: Srbija po svaku cenu mora sačuvati krajiški kulturni identitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 13:19

Narodni poslanik Bursać: Srbija po svaku cenu mora sačuvati krajiški kulturni identitet

Narodni poslanik dr Boris Bursać je istakao da je za Krajiški srpski narod (čiji je i sam pripadnik), Krajina uz Kosovo i Metohiju, najsvetije parče zemlje i najskuplja srpska reč.

Narodni poslanik dr Boris Bursać izjavio je za Srbija Danas.com da Srbija po svaku cenu mora sačuvati krajiški kulturni identitet.

Na sastanku, koji je proistekao kao rezultat stalnog kontakta građana sa narodnim poslanikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnici krajiških udrženja dobili su priliku da iznesu svoje probleme kao i predloge za unapređenje položaja krajiških Srba, odnsono unapređenja i očuvanja krajiškog kulturnog identiteta direktoru Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonu. Ovom prilikom narodni poslanik dr Boris Bursać je izjavio da je jako bitna saradnja između krajiških udruženja, narodnih poslanika i izvršne vlasti odnosno u ovom slučaju Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, jer je ovo jedan od načina da se čuju ideje i predlozi koje vode ka jednom višem, patriotskom cilju a to je očuvanje srpskog krajiškog kulturnog identiteta. Svi morao stati iza ove ideje zato što se na ovaj način čuvaju i neguju običaji, tradicija i identitet Srba sa prostora Like, Dalmacije, Korduna, Banije i Bosanske krajine.

Takođe ovom prilikom narodni poslanik dr Boris Bursać je istakao da je za Krajiški srpski narod (čiji je i sam pripadnik), Krajina uz Kosovo i Metohiju, najsvetije parče zemlje i najskuplja srpska reč. Ujedno je gospodin Bursać iskoristio ovu priliku i u ime svih krajišnika pokolonio ličku (krajišku) kapu, koja je nacionalni simbol i obeležje srpskog pravoslavnog naroda sa prostora Like, Dalmacije, Korduna, Banije i Bosanske krajine, velikom prijatelju srpskog naroda Arno Gujonu i zahvalio se Kancelariji za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu koji su u vrlo kratkom roku primili i saslušali predstavnike krajiških udruženja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.