Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 11:28

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan

Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
Od 68 poslanika u sali 35 je glasalo za a jedan je bio protiv. Uzdržanih nije bilo.
U nacrtu zakona, koji je predložila Demokratska partija, navodi se da je "OVK bila odlučujući faktor za slobodu i nezavisnost naroda Kosova".
Kosovskoj vladi se nalaže da reaguje u slučaju pritvora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili hapšenja veterana OVK, na osnovu međunarodnih naloga vlasti u Beogradu.
Ističe se da je "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova dužan da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene ovim zakonom i štiti imidž OVK. Ko ne bude poštovao odredbe ovog zakona biće krivično gonjen.
Ovom nacrtu usprotivili su se poslanici Demokratskog saveza Kosova (DSK), tvrdeći da neki članovi ostavljaju prostor za pogrešno tumačenje, te da se prema ponuđenom tekstu može smatrati da se zakon meša u slobodu izražavanja i razmišljanja na Kosovu.
Delovima zakona protivi se i pokret Samoopredeljenje, a međunarodne diplomate u Prištini izrazile su zabrinutost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nije izglasan Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK VIDEO

Izvor: B92, 13.Avg.2020

U Skupštini Kosova danas nije izglasan Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, jer je dobio podršku samo 35 poslanika.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.