Na red dolazi KOSOVO: Posle sređivanja stvari u Skoplju, ZAPAD prebacuje HAOS IZ MAKEDONIJE U SRBIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2018, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na red dolazi KOSOVO: Posle sređivanja stvari u Skoplju, ZAPAD prebacuje HAOS IZ MAKEDONIJE U SRBIJU

"Makedonsko-grčki dogovor doneo jaku dinamiku"

Nakon što su "rešile pitanje Makedonije", SAD i Nemačka ovog vikenda počinju sa rešavanjem problema Kosova.

Pročitajte i: 

Prema rečima izvora, iz diplomatskih krugova, posle potpisivanja sporazuma Makedonije i Grčke, SAD i Nemačka smatraju da je to komplikovano balkansko pitanje zatvoreno i prelaze odmah na sledeću tačku. Sledeća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tačka na njihovom spisku nerešenih pitanja na Balkanu jesu Srbija i Kosovo i oni žele da i to pitanje bude hitno zatvoreno!

- Zato je makedonsko-grčki dogovor doneo jaku dinamiku i polet dvema najmoćnijim zemljama Zapada da na tom talasu brzo završe i kosovski slučaj. One ne žele da se stvari na Balkanu posle uspeha u makedoniji "ohlade" i žele još jedan uspeh u nadmetanju sa Rusijom oko uticaja na Balkanu. Otuda će sastanak predsednika Vučića i Hašima Tačija u Briselu u nedelju biti već korak u tom pravcu. I to veoma važan. Ovaj sastanak pod okriljem EU označiće i formalni početak nove, finalne faze u rešavanju kosovskog pitanja, a najvažnija odlika te faze biće njena brzina i učešće najvišeg pregovaračkog nivoa - kaže izvor.

Orban Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, potvrdio je saznanja. On je, naime, u ponedeljak uveče na Tviteru napisao:

- Problem Makedonija-Grčka je rešen. Rešavanje problema Srbija-Kosovo sledeće u Agendi SAD i Nemačke uz velike pritiske, neviđene do sada -

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.