Na Sretenje premijer Crne Gore sa separatistima u Prištini

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sretenje premijer Crne Gore sa separatistima u Prištini

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji boravi u poseti separatističkim vlastima u Prištini, rekao je da je Crna Gora spremna da "pomogne u rešavanju pitanja demarkacije granične linije između Kosova i Crne Gore".

On je ponovo saopštio da će Crna Gora, kao "doprinos miru i stabilnosti u regionu, poslati dva oficira u okviru NATO-a - misije KFOR-a".

Markovića je dočekao ratni zločinac i biši komandant terorističke organizacije Ramuš Haradinaj. Crnogorski premijer je podsetio da je parlament ratifikovao sporazum o demarkaciji, a da separatističke vlasti u Prištini to nisu uradile, ali da je Crna Gora "voljna" da pomogne u rešavanju ovog pitanja.

“O tome smo razgovarali u najboljoj nameri, kao pravi prijatelji i u nastavku našeg delovanja tražićemo najbolja rešenja kako bi imali ratifikovan sporazum i kako bi Kosovo na taj način dobilo novu veliku priliku kada je u pitanju evropska integracija”, kazao je premijer Crne Gore, prenosi Glas Amerike.

Haradinaj je govorio i o odluci Crne Gore da na Kosovo pošalje svoje vojnike u okviru NATO snaga - misije KFOR-a.

“Dobrodošli su vojnici Crne Gore na Kosovo. Oni dolaze kao vojnici NATO-a. Mi smo bili veoma srećni prilikom učlanjenja Crne Gore u NATO”, rekao je Haradinaj.

Podsetimo, ministar odbrane Crne GOre je saopštio da je od "nacionalnog interesa" slanje crnogorskih vojnika na Kosovo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.