Na Kosovu trocifren broj novozaraženih

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 16:24

Na Kosovu trocifren broj novozaraženih

Priština -- Na Kosovu je u prethodna 24 časa testirano 486 osoba a prisustvo kovida 19 potvrđeno je kod 132 osobe, saopštio je Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova.

Ukupno je do sada potvrđeno 5.369 slučajeva infekcije, od 29.546 osoba koje su imale simptome.

Do danas je na Kosovu 118 osoba umrlo od posledica infekcije pored koje su imale i prateće hronične bolesti.

Juče su izlečena 83 pacijenta, čime je ukupan broj izlečenih povećan na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2.545, dok je broj aktivnih slučajeva 2.706.

Najviše novoobolelih i juče je registrovano u Prištini, 47 slučajeva, slede opštine Uroševac i Mitrovica sa 16, Gnjilane sa 12, Podujevo sa šest i Vučitrn sa pet novoobolelih.

U opštinama Vitina, Glogovac i Kosovo Polje potvrđena su po četiri nova slučaja, u Peći i Prizrenu po tri, Dečanima i Kačaniku po dva a po jedan u Kamenici, Klini, Gračanici, Klokotu, Severnoj Mitrovici, Obiliću, Orahovcu i Srbici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.