Izvor: Radio 021, 16.Feb.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu se obeležava jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti

Pod motom "Kosovo, čast i dužnost", sa više manifestacija danas i sutra na Kosovu se proslavlja jedanaesta godišnjica proglašenja nezavisnosti. Prva od tih aktivnosti se odnosi na Deklaraciju o nezavisnosti koja je, simbolično, iz Skupštine Kosova pod policijskom pratnjom krenula u svih sedam centara Kosova.

U Prištini je otvorena i izložba "Simboli nezavisnosti“ gde su izložene makete objekata koje, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su istakli organizatori izložbe, čine istoriju Kosova.

Povodom proglašenja nezavisnosti u glavnom gradu Kosova je otvoren i dvodnevni sajam domaćih proizvoda na kome proizvođači iz svih krajeva promovišu svoju robu.

Centralni događaj proslave proglašenja nezavisnosti je sutrašnja parada pripadnika KBS-a koja će biti održana u 13 sati u Prištini.

Njoj će prethoditi i svečane sednice Skupštine i Vlade Kosova, obilazak i polaganje cveća na grob prvog komandanta OVK, Adema Jašarija, prvog predsednika Kosova, Ibrahima Rugove i grobnice palih za slobodu Kosova. Predsednik Kosova Hašim Tači, povodom 11 godina od nezavisnosti, prima čestitke od svetskih zvaničnika, među kojima su i američki predsednik Donald Tramp, francuski predsednik Emanuel Makron, britanska kraljica Elizabeta druga, predsednik Albanije Iljir Meta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.