NVO vanbračna deca Imanuela Kanta, Markusa Ciceroa i Donalda Trampa

Izvor: KMnovine.com, 01.Nov.2018, 03:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO vanbračna deca Imanuela Kanta, Markusa Ciceroa i Donalda Trampa

"Srbima sa Kosova nudi se intelektualno nadrilekarstvo i veštičarenje a sve u ime slobode misli koje bi, u ovakvoj praksi zemalja onih koji to ovde finansiraju, bilo strogo kažnjivo"
















Piše: Crni Kos



Nedavno me je zaintrigirao jedan, na društvenim mrežama sponzorisani tekst NVO Aktiv iz Kosovske, pardon, ''Severne Mitrovice'', o projektu finansiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << od strane vlade SAD a koji bi mogli da nazovemo ni manje ni više nego ''Nes Caffe 3 in 1'' projekat u kome spomenuti NVO poziva svekoliku srpsku omladinu na ''filozofsko naučno doškolovanje'' gde se odjednom stiču ne jedno već minimum tri a možda i više osobina i kvalifikacija koje eto mi jadni nismo mogli da dosegnemo za vreme našeg ovozemaljskog življenja.

U datom opisu projekta, ovaj NVO koji je izgleda sastavljen od akademika, filozofa i veštih oratora pre nego li priučenih kursadžija ''workshopova'' (radionica) koji traju od Petka pa sve do Nedelje po podne, ''prepodobni naučni radnici'' NVO Aktiv garantuju sticanje novih znanja i veština ili kako bi one reki ''skillsa''...


Po sistemu ''naša firma vrši popravku kanalizacije, sijaličnih grla, Bosch-dizni i i ugrađivanje stenta na srčanoj aorti'', dotična NVO je objavila da osim kursa Engleskog jezika, za koji vam je zamisli već potrebno znanje Engleskog jezika, osigurava i sticanje znanja ''kritičkog razmišljanja'' vašeg režnja prednjeg mozga kao i ''veštine govorništva'' vaše desne polovine mozga ili oratorstva kako mi govorimo kad želimo da ispadnemo važni.

Naviknuti da već gledamo i slušamo sve i svašta, čaša koja je odavno napunjena i koja već odavno preliva ipak nekako počinje da puca, buni se, meškolji i vibrira. Kao dete nacije koja je posedovala uređene državne zakone i moralne principe još u ''mračnom srednjem veku'', izmislila trofaznu struju, indukcione kalemove, motorne reaktore Apolo 11, ustalila svetski meteorološki sistem, osmislila prekookenanske komunikacione kablove, radio talase i radarske sisteme i kao dete nacije čija deca svakodnevno osvajaju svetske medalje iz oblasti matematike, fizike, hemije i još mnogo toga i mnogo pre nego li oni koji su još juče mislili da okeani cure na kraju ravne ploče, nisam mogao a da se ne začudim lakoći kojom jedna NVO nudi pomenute usluge kao i lakoće kojom neko sve to dozvoljava i na kraju i finansira, ne tražeći integritet i validitet spomenutih usluga a imajući uvidu bruku i uvredu koja me je lično pogodila jednim ovakvim nastupom. Najteže je bilo blokiranje moje kritike istih onih iz NVO Aktiva koji već godinama ubiraju stotine hiljada ili milione Eura o slobodi medija, cenzuri misli civilnog društva i prozivanju ostalih koji gase integritet individualne slobode mišljenja. Ne mogavši da nikako ostanem ravnodušna i da bude svedok sloma takvog istog sistema, u kome je originalno znanje istrgnuto iz konteksta istog koji već uveliko kao država nudi standardno i besplatno osnovno, srednješkolsko, više i visoko obrazovanje na samo stotinak metara od kancelarije ''Aktiva'' i koje je u samom svetskom vrhu, morao sam da se pobunim i spomenem da se Srbima sa Kosova nudi intelektualno nadrilekarstvo i veštičarenje a sve u ime slobode misli koje bi u ovakvoj praksi zemalja onih koji to ovde finansiraju bilo strogo kažnjivo.

Zato bih zamolio ovim putem sve vlade svih zemalja da se prema Srbima ne ponašaju kao prema nekome ko ne zna da je bacanje miliona dolara i evra kako bi naturili srpskom narodu da su oni korumpirani ili jedini korumpirani i da im je potreban neko drugi da ih nauči ljudstvu i ''poštenju'' bespotrebno. Niti nam je potreban bilo ko a najmanje ''deca loših filozofa'' da nas uči ili spravlja TV emisije da je most preko Ibra ''srpsko zlo'' koje deli ljude na Srbe, Albance, Rome, Amerikance, Nemce, crne, bele ili žute i koje nikome osim Srba ne dozvoljava prelaz do dobroćudnih i gostoljubivih srpskih domaćina. Nama je most na Ibru simbolično poslednja prepreka i zadnja barikada od novog pogroma i novog stradanja ali uvek otvorena domaćinska kapija za one koje bi da prijateljski ''trgnu'' jednu ljutu šljivu prepoznatljivog svetskog brenda. Kao i to da nam nije potrebno da nas iko uči da tuđa dokumenta i tuđi pasoši ne mogu da budu naši niti granice koje za nas nikada nisu postojale budu iscrtane našom vlastitom rukom. Nama nije potreban niko da nam kaže da smo mi u takvom okruženju slobodni po svemu jednaki sa drugim narodima a da nam je najmanje potreban ''srpski NVO'' da nas u takvoj atmosferi uči kritici ''zdravog razuma''.

Svaki Srbin koji ne spava mirno po Metohiji već deceniju i više strepeći od paljenja kuće je naš Imanuel Kant. Svaki Srbin koji strepi da pošalje dete kako bi se okupalo na obali reke je naš Markus Cicero i neko ko može da ''oratoriše'' danima o patnji i strahu za njihov život.



Vama nije potreban "Aktiv", poštovane diplomate, da im dajete milione kako bi vam ispevali naš strah i strepnju krijući je i menjajući joj boju u zavisnosti od toga da li je finansijer projekta vlada Srbije ili Vlada ''Kosova'' ... Vama je potreban običan srpski seljak, običan Srbin sa Kosova i Metohije... Nit' akademik, nit' govornik, nit' kritičar – samo seljak... Da ga saslušate uz čašicu ljute domaće i domaće pite spravljene od muke koja je samlela to isto brašno...



KM Novinama je potrebna vaša podrška - KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.