NOVE SRAMNE PROVOKACIJE ALBANACA: Posle dečijeg igrališta, grafiti OVK i u hramu Svetog Petra i Pavla u Brodu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 06:59

NOVE SRAMNE PROVOKACIJE ALBANACA: Posle dečijeg igrališta, grafiti OVK i u hramu Svetog Petra i Pavla u Brodu (FOTO)

18. jula kosovska policija je obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Apostola Petra i Pavla u selu Brod

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da su nepoznata lica provalila u hram Svetog Petra i Pavla u selu Brod i ispisala grafite OVK.

Kako je navedeno na Tviter nalogu Eparhije, .

U objavi piše da je parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu, kao i da je policija je u toku dana, uz prisustvo tima iz Prištine, izvršila uviđaj i otvorila istragu.

Епархија изразила забринутост након најновије провале цркве св. Петра и Павла у Броду код Штрпца. Свештеник нашао цркву проваљену са графитима ОВК. Полиција извршила увиђај. Епархија апелује на поштовање слобода, духовне и културне баштине СПЦ на КиМ https://t.co/GHcVqReMWV

— Рашкопризренска (@EparhijaKIM) July 21, 2021

- Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na KiM - navodi se u objavi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.