NIKO NIJE BIO KAO NEMANJA: Vidić je hteo da ide na Kosovo i da se BORI za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 09:23

NIKO NIJE BIO KAO NEMANJA: Vidić je hteo da ide na Kosovo i da se BORI za Srbiju

Priča koja se pamti i prepričava.

Fudbaler ruskog Urala iz Jekaterinburga Varazdat Arojan pričao je za tamošnje medije o najboljih defanzivcim koji su igrali u ruskoj Premijer ligi. Jermenski reprezentativac je u toj priči posebno apostrofirao Nemanju Vidića, koji je svojevremeno igrao za Spartak iz Moskve, a kasnije za Mančester junajted.

- Ko je za mene bio primer defanzivca? Nemanja Vidić! On mi je primer. Sećam se priče koju je Aleks Ferguson >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pričao o njemu, kada su se Srbi borili za Kosovo Vidić je došao kod Fergusona i rekao mu da ga pusti da se bori. Ne znam koliko je ta priča istinita, ali ostala je upamćena. O njegovim kvalitetima kao defanzivca ne treba govoriti. Znam da je igrao u Spartaku. Ne bih odbio da ponovim njegov put.

Nemanja Vidic’s farewell speech at Old Trafford six years ago today. Fans chanting his song to him one last time. A true warrior and leader 🇷🇸🔴 #MUFC pic.twitter.com/Dxm4gYPIAl

— UnitedReds (@UnitedRedscom) May 6, 2020

Ferguson je u svojoj autobiografiji koja je izašla 2013. godine hvalio Vidića i pričao kako mu je Nemanja rekao da ako dobije poziv mora da ide na Kosovo.

Arojan od srpskih igrača ne ceni samo Vidića.

- Izdvojio bih Ivanovića, Džikiju i Žigoa. Dodao bih i Rakitskog, koji ima fantastično dodavanje na daljinu. U Rusiji je veliki broj kvalititenih igrača, što je defintivno pokazatelj da je šampionat vremenom porastao na viši nivo - rekao je Arojan za ruski "Sport24".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.