NI EU NE MOŽE DA IH OBUZDA! Albanci BAHATO ODBIJAJU da vrate zemlju manastiru Dečani

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI EU NE MOŽE DA IH OBUZDA! Albanci BAHATO ODBIJAJU da vrate zemlju manastiru Dečani

Čak tri godine nakon odluke ustavnog suda lažne države Kosova da 24 hektara zemljišta pripada manastiru Dečani lokalna vlast je odlučna da je ne sprovede.

Uprkos pritiscima i stalnim pozivima stranih diplomata na Kosovu da se zemlja prenese na ime manastira i brojnih poziva opštini da poštuje odluku suda, koji je ponovila i predstavnica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova, predsednik opštine Baškim Ramosaj ne namerava da promeni svoj stav, makar to imalo posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po njega.

On je ponovio da je odluka ustavnog suda jednostrana.

Qeveria Haradinaj ka aprovuar sot kërkesën e Komunës së Deçanit për ndarjen e mjeteve financiare për nevojën e kompensimit të pronave private dhe objekteve që preken nga realizimi i projektit rregullues në qendër të qytetit të Deçanit. Faleminderit Kryeministër! #ikaardhëkohadeçanit #bashkimramosaj

A post shared by Bashkim Ramosaj (@bashkimramosaj) on Oct 30, 2018 at 11:21am PDT

Ramosaj je kao razloge zbog kojih se ova odluka ne može sprovesti naveo da je to udarac ekonomskom razvoju opštine Dečane i da, kako kaže, ubija nadu građana ove opštine.

Prema mišljenju civilnog sektora krivci za stvorenu situaciju su predstavnici institucija koji ćute u vezi ove odluke i nazivaju je političkom odlukom ustavnog suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.