NEREDI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Više povređenih u sukobu policije i demonstranata

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEREDI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Više povređenih u sukobu policije i demonstranata

PRIŠTINA - Više osoba je povređeno kada je danas došlo do sukoba demonstranata i policije sa južne strane ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici na protestu održanom zbog izgradnje "Parka mira" na tom mostu, javljaju prištinski mediji. Kako javlja "Expres", kod mosta na Ibru viđena su vozila hitne pomoći koja prevoze povređene sa obe strane, i policajce i demonstrante. Dve jake detonacije jedna za drugom su se čule pre nekoliko momenata kao posledica eksplozije jednog vozila koje je zapaljeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << navode dalje prištinski mediji. Novinari koji se nalaze na mestu događaja izvestavaju da je celi prostor oko mosta nemoguće videti od suzavca koji je upotrebljen nad demonstrantima. Suzavac na demonstrante, pored pripadnika Kosovske policije, sada bacaju i pripadnici Euleksa. Kosovska policija je uspela da demonstrante udalji sa mosta na 300 metra, javljaju mediji u Prištini. Mediji još javljaju da su demonstranti zapalili i jedno vozilo Euleksa. Nekoliko stotina ljudi okupilo se prethodno danas sa južne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici na protestu zbog izgradnje "Parka mira", nakon čega je došlo do sukoba demonstranata i policije kada se među demonstrantima izdvojila jedna grupa koja je na kosovsku policiju počela da baca kamenice sa ciljem da prodre sa druge strane mosta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Đurić osudio demonstracije na Kosovu

Izvor: Press, 22.Jun.2014

Đurić je pozvao na smirivanje tenzija i naglasio da današnji događaji produbljuju strepnju kod građana Kosova i Metohije srpske narodnosti i govore o neophodnosti dijaloga. .. "Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan ratovati" zaključo je Ðurić i dodao da Srbija drži pruženu ruku...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.