NEMOJTE NI DA SUMNJATE U TO Putinov čovek doneo PORUKU koja odzvanja Srbijom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEMOJTE NI DA SUMNJATE U TO" Putinov čovek doneo PORUKU koja odzvanja Srbijom!

"Srbija ima podršku Rusije po pitanju Kosova, a naš je stav da taj problem može da bude rešen samo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti 1244".

Konstantin Kosačov, jedan od najmoćnijih političara i dugogodišnji blizak saradnik predsednika te zemlje Vladimira Putina, poručuje da je Rusija uz Srbiju.

Predsednik Međunarodnog komiteta ruske Dume, poznat po oštrim stavovima prema Zapadu, NATO i SAD, rekao je da će Rusija uvek biti najiskreniji prijatelj Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako je naveo Kosačov, posebno ističući da je to poruka Srbima, u rusku podršku niko ne treba ni na trenutak da posumnja. A osvrnuo se i na pitanje Kosova.

- Rešavanje problema Kosova može biti samo u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti 1244 i Ustavom republike Srbije. Veoma smo zabrinuti što u (tzv.) kosovskoj vladi stalno narušavaju pomenutu rezoluciju. Najočigledniji primer narušavanja je stvaranje (tzv.) armije, stvaranje (tzv.) ministarstva odbrane, što je u potpunosti protivrečno stavovima Rezolucije 1244 i stavu Ruske Federacije - istakao je Konstantin Kosačov.

- Mi smo u Rusiji vrlo zabrinuti što se sve ovo dešava uz dozvolu, podršku i pomoć Sjedinjenih Američkih Država. To je direktno mešanje SAD u proces, što je potpuno protivrečno međunarodnom pravu i ustavu Ujedinjenih nacija - dodao je Kosačov.

Konstantin Kosačov je istakao i stav prema narušavanju prava Republike Srpske.

- Ako bude bilo kakvog narušavanja prava Republike Srpske, to će automatski biti rušenje sele Bosne i Hercegovine, to će biti put narušavanja celovitosti BiH, koja je načinjena na principima Dejtonskog sporazuma i biće učinjena velika šteta žiteljima Republike Srpske.

Kosačova posebno raduje činjenica da srpski narod voli ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Veoma mi je drago da čujem takve ocene i takav stav srpskog naroda po pitanju predsednika Putina. Siguran sam da je tako, ali znam i zašto je tako: zato što Rusija pod vođstvom predsednika Vladimira Putina kao strateški partner prema Srbiji i to je obostrano. Hteo bih svima da kažem da smo mi sa vama i na tome se temelje naši odnosi.  Stanovnici Srbije treba da znaju i ne treba da sumnjaju ni trenutak, ni u Vladimira Putina, ni u Rusiju. Mi smo bili i ostaćemo najiskreniji prijatelji Srbije - rekao je Kostantin Kosačov.

Kosačov se osvrnuo i na pitanje NATO- a i opštefg stava o srpskom ulasku u Alijansu.

- Siguran sam da će NATO ubuduće pokušavati da uključi Srbiju u krug svog delovanja. Ako se ne varam, to je potpuno protivrečno tome što osećaju državljani Srbije i takva, agresivna politika NATO jeste direktno, eksplicitno kršenje suvereniteta Republike Srbije - zaključuje Konstantin Kosačov.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.