NEMA PRAVDE ZA SRBE! Zvaničnik UN otkrio ZASTRAŠUJUĆE ČINJENICE o progonu i ubijanju našeg naroda na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA PRAVDE ZA SRBE! Zvaničnik UN otkrio ZASTRAŠUJUĆE ČINJENICE o progonu i ubijanju našeg naroda na Kosovu

 Krister Karphamar, prvi međunarodni sudija na Kosovu, izjavio je da je ubrzo po dolasku na KiM shvatio da u kosovskom pravosuđu nema pravde za Srbe.

Karphamara je na mesto prvog sudije UN izabrala administracija Unmika koju je vodio Bernar Kušner, a na dužnost je stupio 2000. godine.

- Bavio sam se teškim krivičnim slučajevima na Kosovu. Brzo sam se uverio da Srbi nisu imali nikakve šanse da dobiju nikakvu pravdu na tamošnjim sudovima. Albanci koji su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teške zločine nad Srbima su oslobađani, a mnogi Srbi su bili osuđeni bez pravičnog suđenja - rekao je švedski sudija.

On kaže i da ne veruje da će Specijalni sud za zločine OVK u Hagu procesuirati stotine odgovornih za stradanja Srba na Kosmetu po dolasku međunarodne misije 1999. godine.

Lično, dodaje, nije bio iznenađen kada je Švajcarac Dik Marti 2010. označio albanske lidere Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja kao vođe kriminalnih klanova koji su odgovorni za stradanje Srba.

Iz Pokrajine je, kako kaže, otišao posle šoka koji je doživeo vodeći istragu za podmetanje bombe pod autobus "Niš ekspresa" februara 2001. kada je poginulo 12, a ranjeno 40 Srba.

This is terrorist FLORIM EJUPI, who is directly involved in killing of Serbs and blown up bus in Podujevo #Kosovo pic.twitter.com/AUWMK3CMLr

— InstaKosovo (@InstaKosova) 16. фебруар 2016.

- Na osnovu DNK dokaza na mestu događaja u Livadicama utvrđeno je da je jedan od potencijalnih krivaca Fljorim Ejupi. Tražio sam da on i još trojica osumnjičenih, bivši pripadnici OVK, budu odvedeni u pritvor UN gde bi se nastavila istraga. Međutim, oni su prebačeni u američku bazu Bondstil, u navodno najsigurnije mesto na KiM, odakle je Ejupi pobegao - kaže Karphamar.

Ejupija je, kako se kasnije saznalo, obučavala CIA, ispričao je švedski sudija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudija Karphamar: Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćena prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018

Krister Karphamar, prvi međunarodni sudija na Kosovu, izjavio je da je ubrzo po dolasku na KiM shvatio da u kosovskom pravosuđu nema pravde za Srbe...Karphamara je na mesto prvog sudije UN izabrala administracija Unmika koju je vodio Bernar Kušner, a na dužnost je stupio 2000. godine..."Bavio sam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prvi međunarodni sudija na KiM: Teroristu iz Podujeva obučavali agenti CIA

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2018

Krister Karphamar u razgovoru za "Novosti": Nisam iznenađen što je Marti označio Tačija i Haradinaja kao kriminalce. Sud za zločine OVK u Hagu neće procesuirati sve zločince DOK sam bio na Kosovu kao prvi strani sudija kojeg je izabrala administracija Unmika koju je vodio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.