Murtezaj: Nema novih tema bez primene sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murtezaj: Nema novih tema bez primene sporazuma

Savetnik premijera Kosova za spoljne poslove Valjon Murtezaj izjavio je danas da nastavak razgovora Prištine i Beograda o novim temama, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština, nema smisla bez primene do sada postignutih sporazuma.

"Nastavak daljih razgovora Vlada Kosova će usloviti sprovođenjem sporazuma o pravosuđu, rasformiranjem paralelnih institucija, kao što je civilna zaštita. Uslov je i sloboda kretanja, ukljućujući i uklanjanje barikade na mostu na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << reci Ibar u  Mitrovici, kao i prestanak imenovanja novih paralelnih struktura", rekao je Murtezaj.

Savetnik premijera Kosova smatra da se formiranje Zajednice srpskih opština ne može ostvariti u ovoj fazi, sve dok Srbija ne primeni do sada postignute sporazume.

"Bez sprovođenja prethodnih sporazuma, Zajednica srpskih opština neće biti tema razgovora. To je jasan stav delegacije Kosova", rekao je Murtezaj.

Pojedini prištinski mediji su te izjave Murtezaja za Radio Slobodna Evropa protumačili kao prekid razgovora o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Murtezaj je za TV Klan Kosova odbacio kao netačne takve spekulacije i napise u prištinskim medijima i potvrdio da Vlada Kosova nema interesa da otvori nova pitanja bez primene do sada postignutih sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Murtezaj: Nema novih tema bez primene sporazuma

Izvor: Akter, 16.Mar.2015

Savetnik premijera Kosova za spoljne poslove Valjon Murtezaj izjavio je danas da nastavak razgovora Prištine i Beograda o novim temama, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština, nema smisla bez primene do sada postignutih sporazuma.."Nastavak daljih razgovora Vlada Kosova će usloviti sprovodjenjem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.