Mogerini: Realne šanse za sporazum Beograda i Prištine narednih meseci

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Sep.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Realne šanse za sporazum Beograda i Prištine narednih meseci

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je 3. septembra da veruje da postoji realna šansa za postizanje sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije narednih meseci. Ona je takodje rekla da nema osnova za strah da su druge snage sve prisutnije na Balkanu jer "kadgod smo mi prisutni u regionu, za druge nema mesta".
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Mogerini: Vreme da se okonca sukob na Kosovu

Izvor: Beta Video, 03.Sep.2018

BRISEL - ``Dopustite da se poigram sa datumima jer se iduće godine, 2019. navršava 20 godina od rata na Kosovu: verujem da je vreme da se konačno okonča taj ukob. Dakle, verujem da moramo učiniti sve što možemo zajedno sa partnerima u Evropi, regionu i na medjunarodnoj sceni, počev od Saveta...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.