Mladić izboden u blizini mosta na Ibru

Izvor: RTS, 01.Sep.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić izboden u blizini mosta na Ibru

U neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice izboden je maloletni mladić. Napadnuti mladić je operisan i nalazi se u stabilnom stanju.
Do incidenta kod glavnog mosta na Ibru navodno je došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maloletnog D. B. izbola grupa Albanaca, koja ga je prvo verbalno provocirala, da bi potom i upala u severni deo Mitrovice i u blizini mosta ga i izbola.
Hirurg u Kliničkom-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Gojko Igrutinović, koji je operisao izbodenog mladića, kaže za Radio Beograd da je pacijent primljen u stanju hemoragičnog šoka. Hitno je operisan i krvarenje je zaustavljeno, naveo je Igrutinović. 
Direktor KBC-a Milan Ivanović rekao je ranije da je povređeni maloletnik primljen u bolnicu oko 18 časova sa ubodnom ranom u predelu bubrega sa leve strane.
"Njegovo stanje je stabilno i pod stalnim je nadzorom lekara", naveo je Ivanović.  
Reagujući na incident, Đurić je ocenio da je to još jedan brutalan akt napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, pokušaj da se zastraše i progone Srbi u Kosovskoj Mitrovici.
Kako je istakao, neophodno je da bezbednosne strukture hitno reaguju i da počinioci budu privedeni.
Prema njegovim rečima, napad je proizvod "šovinističke mržnje koja se mesecima pumpa u albanskim medijima gde su Srbi označeni kao glavne mete".
"Mi smo mesecima unazad upozoravali na opasnost od takvog ponašanja i danas vidimo da prve žrtve se već dešavaju. Ovo nasilje prema Srbima mora odmah i najoštrije da se sankcioniše", zaključio je Đurić.
Iz kosovske policije još nema potvrde da se radi o međunacionalnom incidentu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.