Mirović: Dostojno ćemo obeležiti stogodišnjicu prisajedinjenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Dostojno ćemo obeležiti stogodišnjicu prisajedinjenja

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je za RTV da situacija na Kosovu i Metohiji nije dobra i kada se bojkotuje i pali srpska roba, sve to podseća na fašizam i nacizam.

Ostaje nam da se nadamo da će evropski i svetski moćnici uspeti da urazume kosovku vlast jer, bez obzira na sve država Srbija nikada neće dozvoliti da se nad srpskim narodom ponove akcije poput Oluje i Bljeska.

Kada je reč o proslavi stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mirović je najavio čitav niz manifestacija koje će biti održane u Novom Sadu, ali i drugim gradovima. Osećam se ponosno rekao je, kao i oni koji su izglasali političku odluku o prisajedinjenju.

"Očekuje nas otvaranje velike izložbe o prisajedinjenju, pozorišna predstava u Srpskom narodnom pozorištu kao i otvaranje muzeja prisajedinjenja i spomenika kralju Petru I Karađorđeviću", rekao je Mirović.

"Muzej prisajedinjenja je u razvoju i već su obezbeđena sredstva za pojedina artefakta, ali na tome će se još raditi", zaključio je Mirović
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.