Ministar odbrane Crne Gore: Srbija emotivno reagovala na odluku da pošaljemo vojnike na Kosovo

Izvor: Beta, 23.Okt.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane Crne Gore: Srbija emotivno reagovala na odluku da pošaljemo vojnike na Kosovo

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je danas izjavio da je reakcija Srbija na odluku da Crna Gora pošalje vojnike na Kosovo "pre svega emotivna, a ne reakcija koja ima uporište u realnosti".''Kfor je ovde dugo prisutan i prva zvanična Srbija je navela da je on garant mira i stabilnosti na Kosovu. I nije mi jasno zašto su reakcije takve na slanje crnogorskih oficira, a za ostalih 30 zemalja nisu. Ali, razumem da je ovo osetljiva tema, ipak moram naglasiti da je Crna Gora suverena zemlja, vodi se isključivo svojim nacionalnim interesima", rekao je Bošković u Prištini.Upitan o formiranju vojske Kosova, Bošković je kazao da je to "unutrašnja stvar susedne zemlje" u koju ne želi da se meša."Crna Gora ne dozvoljava drugima da se mešaju u naša unutrašnja pitanja, pa se ni mi nećemo mešati u tudja. To pitanje ostavljamo nadležnima sa Kosova da u saradnji sa svojim partnerima to pitanje reše na dobrobit svih, uz osiguravanje mira i stabilnosti", naveo je on.Crnogorski ministar je danas u Prištini razgovarao s kosovskim zvaničnicima Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane Crne Gore: Srbija emotivno reagovala na odluku da pošaljemo vojnike na Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je danas izjavio da je reakcija Srbija na odluku da Crna Gora pošalje vojnike na Kosovo "pre svega emotivna, a ne reakcija koja ima uporište u realnosti"...''Kfor je ovde dugo prisutan i prva zvanična Srbija je navela da je on garant mira i stabilnosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.