Izvor: Radio 021, 02.Feb.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miki Manojlović: Protest opozicije uzaludan, ponovo će umetnici biti iskorišćeni

Glumac Predrag Miki Manojlović izjavio je da današnja opozicija nema program i da se ne bi ljutio ako bi Srbija priznala Kosovo.

"Ja ne bih bio ljut da Srbija prizna Kosovo. Mislim da sa svim greškama koje su pravljene u poslednjih 110 godina sa srpske strane prema Albancima i obratno, sa svim albanskim i srpskim slabostima, politika nasilja nikad ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dovodi ni do čega", rekao je Manojlović za Dojče vele.

Prema njegovim rečima, ovo što se sad događa nije kraj.

"To je neverending stori. Treba naći neko rešenje, ali ga trenutno nema na vidiku. Teško je to. Ne smemo da zaboravimo da je srpska država tamo stvorena. Mi plaćamo danak kada je u Balkanskim ratovima srpska vojska došla do Drača i radila tamo zločine, pa onda napadi Albanaca na srpsku vojsku krajem Prvog svetskog rata itd, itd. Dakle imamo tu problem kokoške i jajeta. I onda nasilje Rankovića kasnije. Ništa se ne rešava nasiljem. I zato smo došli do ovoga gde smo sad", dodao je.

Upitan o političkom angažmanu glumaca i umetnika generalno, Manojlović je rekao da oni jesu "politički umešani". Prema njegovom mišljenju, današnja opozicija nema program i njen protest je uzaludan.

"Za politiku su potrebni mnogi darovi, a glumci, ako su inteligentni – a ima i takvih, ne mnogo, ali ih ima – su pre svega senzibilni. Oni vide kada se nešto događa. Međutim glumci, i ne samo glumci nego i umetnici, su i impulsivna bića, ali politički deluju nezrelo. Glumci su na početku prepoznatljivi i zato su svi bili iskorišćeni. Devedesete pa kasnije. Sve partije su iskoristile umetnike", kaže Manojlović.

Kako je naveo, kada su demokrate došle na vlast, donele su zakone koji su uništili pozorište, jer su išli na tržišnu kulturu, a to ne ide u tako siromašnoj zemlji. Dodaje da demokrate ne vole kad čuju takvu kritiku, ali to je tako.

"Dakle, umetnici se iskorišćavaju na početku. A tako će biti i sada. Ne želim ništa mnogo da kažem ali: opozicija sada, ona nema program. Tako da je njihov protest uzaludan. Oni protestuju zbog 31-ne stvari", navodi Miki Manojlović.

Autor: DW

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Manojlović: Opozicija nema program, protest uzaludan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2019

Glumac Predrag Miki Manojlović smatra da današnja opozicija u Srbiji nema program i da je njihov protest uzaludan...Manojlović je, u intervjuu za Dojče vele, upitan kako gleda na politički angažman glumaca, odgovorio da su sve partije iskoristile umetnike..."Naravno da smo i mi politički umešani....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.