Mesec dana pritvora za poslanika Demaljijaja zbog pretnji bivšem tužiocu Bljakaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesec dana pritvora za poslanika Demaljijaja zbog pretnji bivšem tužiocu Bljakaju

Osnovni sud u Prištini prihvatio je danas zahtev Osnovnog tužilaštva i izrekao meru pritvora od 30 dana poslaniku Alijanse za budućnost Kosova Škumbinu Demaljijaju zbog pretnji bivšem specijalnim tužiocu Eljezu Bljakaju.

Kako je saopšteno, sud je ocenio da postoji osnovana sumnja da je Demaljijaj izvršio krivično delo pretnje, pošto je dva puta javno pretio bivšem specijalnom tužiocu Eljezu Bljakaju.

Prema sudskoj odluci, pritvor je neophodan da bi se obezbedilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prisustvo Demaljijaja u sudu, a takođe da bi se izbeglo da poslanik na slobodi eventualno utiče na svedoke.

Poslanik ABK je za RTK pre nekoliko dana izjavio kako će privatno goniti Bljakaja ako se njime ne bude bavila država.

"Ako država ne bude podnela zahtev da se Bljakaj vrati u zemlju da bi mu se sudilo zbog ucena koje je izrekao javnosti, tužilaštvu, od mene će biti gonjen privatno. On je dezerter, lopov, idiot i uličar", izjavio je Demaljijaj za RTK.

Demaljijaj je jedan od 12 optuženih za zloupotrebe službenog položaja u procesu utvrđivanja prava za veterane Kosova.

Bivši tužilac Bljakaj pripremio je i potpisao optužnicu protiv njega i 11 drugih članova vladine komisije za utvrđivanje statusa veterana bivših pripadnika OVK, u kojoj je tvrdio da je 19.060 osoba nezakonito steklo status veterana.

Zbog pretnji koje su upućene njemu i njegovoj porodici za vreme godišnjeg odmora Bljakaj je otputovao za SAD gde se i sada nalazi.

Policija Kosova je zbog pretnji specijalnom tužiocu Afrimu Šefikuu u sredu privela poslanika Socijaldemokratske inicijative u Skupštini Kosova Miljaima Zeku, kojem je juče takođe određen pritvor od 30 dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.