Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međusobne optužbe vlasti i opozicije za "crtanje meta"

Komentare u vezi sa posetom Aleksandra Vučića Kosovu u vladajućoj stranci vide kao crtanje mete predsedniku. Istovremeno javno pominju političare koji negiraju da na ovaj način učestvuju u javnom dijalogu.

Izvor: N1

Ko kome crta metu? Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović optužio je predstavnike opozicije da insinuacijama da je predsednik Aleksandar Vučić povezan sa ubistvom Olivera Ivanovića "crtaju metu na čelu" i Vučiću i njegovoj porodici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Imate situaciju da je i Radi Trajković i Saši Jankoviću i Đilasu i Šutanovcu dozvoljeno da svakoga dana optužuju Vučića. Ti ljudi diretkno ili indirektno insinuacijama, optužbama, stoje iza izjava u kojima direktno povezuju Vučića ili srpski narod, ili vlast sa ubistvom Olivera Ivanovića, ne nudeći istovremeno bilo kakav dokaz za to", kaže Nebojša Stefanović.

Stefanovićeva reakcija došla je nakon izjava opozicionih lidera, koji su komentarisali posetu Aleksandra Vučića Kosovu - dobrim delom na društvenim mrežama i uz poruke da Vučić manipuliše stanovnicima Kosova i Metohije. Na Stefanovićevu izjavu reagovao je Aleksandar Šapić, rekavši da ni jednom rečju, ovom ubistvu nije dao političku konotaciju, te da osim žaljena za stradalim prijateljem i saučešća porodici, nije izgovorio ni reč više na tu temu.

"Na sve ovo, poštovani ministre Stefanoviću, Vi ne trepnete, a iznesete najgnusniju i najopasniju moguću laž u kojoj mene optužite da predsednika Srbije povezujem sa ubistvom Olivera Ivanovića. Sram da Vas bude ministre, jer niste svesni odgovornosti koju nosite za reči koje izgovarate sa tako odgovornog mesta, a još više zbog posledica koje one mogu da imaju", naveo je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Današnje razmirice su se nadovezale na reakcije u vezi sa posetom Aleksandra Vučića Kosovu. Predsednik je, kako kaže, pozvao sve svoje političke protivnike u Mitrovicu. Reagovao je i na njihove kritike.

"Ko me to napada? Rada Trajković koja predstavlja 0,0001 odsto Srba na Kosovu i Metohiji. Takvi mnogo vole neke strane kancelarije, ali džaba kada ih narod ne voli."

Trajković odgovara da "jako poštuje" izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome koliku ona podršku ima u pokrajini, napominjući da su takve izjave davane i o podršci Oliveru Ivanoviću.

"Na žalost, realnost je da od takve podrške do Aleje velikana na Novom groblju je mali put. A narod, koji se okupio na ispraćaju ubijenog gospodina Olivera Ivanovića, koji je na isti način bio okarakterisan kao čovek bez političke podrške, je potvrdio koliko je on bio značajan za sve nas nas, Srbe na Kosovu i Metohiji."
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ko kome "crta mete"?

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018

Komentare u vezi posete Aleksandra Vučića Kosovu u vladajućoj stranci vide kao crtanje mete predsedniku. Istovremeno javno pominju političare koji negiraju da na ovaj način učestvuju u javnom dijalogu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.