Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva ili tri sata

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva ili tri sata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće najmanje dva ili tri sata na posebnoj sednici parlamenta o Kosovu i Metohiji koja je zakazana za danas, pišu beogradski mediji.

U uvodnom govoru u Skupštini Srbije, predsednik Vučić će izneti istorijske činjenice o odnosima Srba i Albanaca, ali će predstaviti i detaljnu analizu sadašnjih odnosa dva naroda, navodi "Kurir".

List dodaje da će govor trajati najmanje dva sata i da će predsednik Srbije govoriti i o konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rešenjima za budućnost, prenosi Tanjug.

Međutim, na sednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini, piše "Blic", pozivajući se na neimenovane izvore. Kao razlog za to navodi se mogućnost "ugrožavanja pregovaračke pozicije Srbije".

Predsednik Vučić će u parlamentu govoriti i o nacionalnom pitanju, ali i o ekonomiji i demografskoj situaciji u Srbiji.

Kako navodi dnevni list "Informer", predsednik Srbije zajedno sa 30 saradnika priprema govor za sednicu, kao i odgovore na pitanja poslanika, koja se očekuju nakon njegovog govora.

"Informer" navodi da bi govor Vučića trebalo da traje duže od tri sata, dok se očekuje da rasprava nakon toga u srpskom parlamentu traje još barem četiri sata.

Posebnoj sednici parlamenta prisustvovaće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.