Mediji: Albanci spremaju napad na Srbe – izdato naređenje

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 17:28

Mediji: Albanci spremaju napad na Srbe – izdato naređenje

Kako saznaju "Novosti", direktor operative tzv. Kosovske policije naložio da svi specijalci od sutra prekidaju odmore.

Dodao je i da će od sutra specijalne jedinice biti operativne za delovanje, pišu mediji.

Albanci svakodnevno pripremaju teren za nasilno sprovođenje nelegalnih mera za koje su najavili da stupaju na snagu 1. septembra, kada počinje primena odluke o suspenziji srpskih dokumenata i registarskih tablica, navode "Novosti"

Rano jutros, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose izvori ovog medija, policija tzv. Kosova je uspostavila osmatračnicu kod telekomunikacionog repetitora iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Očigledno je da ovo sve ukazuje na to da se Priština sprema za udar na sever KiM i da se neće libiti da upotrebi silu ako Srbi ne prihvate dokumente lažne države, prenose mediji.

Informacije da KP postavlja osmatračnice blizu administrativnih punktova samo potvrđuje saznanja "Novosti" da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad.

Naše službe došle su do saznanja da Albanci žele da instaliraju i snajperska gnezda, a meta bi im bili viđeni lokalni Srbi i funkcioneri Srpske liste, kažu mediji.

Predsednik Aleksandar Vučić u petak je otkrio da Beograd zna imena šestorica naših ljudi čiju likvidaciju sprema Kurtijeva vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.