Mas: Nismo tražili da Srbija prizna Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Nismo tražili da Srbija prizna Kosovo

NOVI SAD -

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je danas da njegova država nijednog trenutka nije tražila od Srbije da prizna nezavisnost Kosova.

"Priznanje Kosova nikada nismo očekivali, niti tražili, ali od Srbije očekujemo normalizaciju odnosa (sa Kosovom)", izjavio je Mas novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, odluku koju je 9. decembra u Briselu doneo Savet EU treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << shvatiti na pravi način - kao tromesečno odlaganje odluke o dodeljivanju statusa kandidata za članstvo u EU.

"Ima još nekoliko stvari na kojima je potrebno raditi u tom periodu i Srbija ima priliku da sprovede u delo ono što je već rekla da će učiniti. Ako to bude učinjeno onda će odluka u martu biti automatska", rekao je Mas.

Nemački ambasador je dodao da ne sumnja u to da će biti rešeno još jedno otvoreno pitanje u dijalogu Beograda i Prištine, a to je regionalno predstavljanje Kosova, i da će potom odluka o statusu kandidata Srbije biti pozitivna.

Mas je dodao da ne očekuje da odloženo dobijanje statusa kandidata ima značajnijeg uticaja na priliv stranih investicija.

Mas je danas u zgradi Vlade Vojvodine uručio diplome predstavnicima 45 vojvođanskih opština koje su učestvovale u programu obuke za privlačenje stranih investicija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Genšerovska demagogija

Izvor: RTV Pink, 15.Dec.2011

Mas: Nismo tražili da Srbija prizna Kosovo . . . Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je danas da njegova država nijednog trenutka nije tražila od Srbije da prizna nezavisnost Kosova. .

Nastavak na RTV Pink...

EU traži da „ne ometamo“ Kosovo

Izvor: Blic, 16.Dec.2011, 08:05

Najpreciznije objašnjenje toga šta EU traži od Srbije dao je ministar spoljnih poslova Nemačke Gido Vestervele koji je rekao da se od Srbije traži da prihvati teritorijalni integritet Kosova. To znači da nisu tražili da eksplicitno priznamo Kosovo, niti da u Prištinu pošaljemo svog ambasadora,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.