Marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa Kosovom

Izvor: RTS, 10.Nov.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa Kosovom

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom. Iako označen kao istorijsko okupljanje, marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca.
"Dolino Albanija je sa tobom", "Dolino Kosovo je sa tobom", "Dolino Sandžak je sa tobom", neki su od transparenata koje su razvili nekoliko stotina okupljenih Albanaca iz opština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa juga Srbije, na maršu kojim demonstriraju želju za ujedinjenjem. 

"Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde se dolina Preševa snažno podržava od svih Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom, sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina", rekao je Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske Albanaca iz Preševa.
I ostali govornici na skupu su imali slične poruke, poput onih sa transparenata a na kojima se još pominju i Ilirida, prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, zatim Malesia – deo Crne Gore i Ćamerija – deo severozapadnog dela Grčke.
Izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa, niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova, nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smejurija u Prištini: Propao marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa lažnom državom Kosovom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2018

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa lažnom državom Kosovom. ..Iako označen kao istorijsko okupljanje marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca. "Dolino Albanija je sa tobom" i "Dolino Sandžak je sa tobom"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.