Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Reći da je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo veliki diplomatski uspeh, to je ludačka groteska, ocenio je u Novom danu pisac Igor Marojević. On je rekao i da opozicija treba da se grupiše, ali i da jasno poruči da je to prelazno rešenje. U politici je u Srbiji preslikan crnogorski model i u vladanju i u opoziciji, dodao je.

Govoreći o odnosima sa Prištinom i pitanju Kosova, Marojević je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao da se oko tog pitanja diže tenzija kao da nekome to odgovara, iako se malo šta dešava.

 "Iznenađuje me kako to ljudi prate staloženo, ne osećajući potrebu za pomenom", dodao je.

Govoreći o ishodu pregovora, pisac je rekao da se javno mnjenje priprema za ono što znamo da će se i desiti najverovatnije.

"O čemu će da pričaju Vučić i Tači, naravno da neće, bolje je da se svađaju", upitao je.

On je rekao i da javnost vidi tri do pet odsto onoga što se stvarno dešava, odnosno ne dešava u vezi sa tim pitanjem, ali da ipak sukoba ne bi moglo da dođe.

"Osim ako se ne promeni nešto mnogo bitno u konstalaciji globalnoj. Ovo je više odmeravanje snaga i provociranje", zaključio je.

Marojević je rekao i da ni političarima nije jasno šta termin "razgraničenje" podrazumeva.

"Jako je opasno menjati teritorije, to ne može da dovede do koraka dalje u regionu koji je dosta trusan i rovit, i BiH, i Makedonija, i Crna Gora. Nisam siguran da to može da prođe bez neke nove podele negde drugde u regionu", upozorio je.

U vladanju preslikan crnogorski model, opozicija jalova

Opoziciji bi najbolje bilo da se grupiše, ali da se zacrta da je to samo prelazna varijanta, zbog različitog odnosa prema ulasku u EU, smatra Marojević.

Opozicija je naravno neozbiljna, kaže i dodaje da je na srpskoj političkoj sceni preslikan crnogorski model i u vladanju i u meri opozicije.

"Sad dobijamo stabilnu garnituru, koja šta god da se desi ima sve više glasova, i s druge – opoziciju koja je jalova i deluje tragično", kaže.

Kako je rekao, u opoziciji postoji nedostatak platforme i uglavnom se predstavnici tog bloka negativno apriori određuju bilo šta da uradi vladajuća garnitura, umesto da imaju "proorijentir".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Marojević: Ludačka groteska hvaliti Vučićevu posetu Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018

Reći da je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo veliki diplomatski uspeh, to je ludačka groteska, ocenio je u Novom danu pisac Igor Marojević. On je rekao i da opozicija treba da se grupiše, ali i da jasno poruči da je to prelazno rešenje. U politici je u Srbiji preslikan crnogorski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.