Marko Đurić o Trepči, čestitke za Dan rudara

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Đurić o Trepči, čestitke za Dan rudara

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Dan rudara, 6. avgust, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije.

"Ovogodišnje obeležavanje Dana rudara dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane. Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić.

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o "Trepči" i energetici na Kosovu i Metohiji, navodeći da niko ne treba da sumnja u to da će Srbija zaštititi i "Trepču" i hidroelektranu "Gazivode" i trafostanicu "Valač".

"Onaj ko dira u 'Trepču' ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo", kazao je Đurić, a prenela Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je izrazio duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao i uverio rudare još jednom u odlučnost Srbije da čuva i vrednuje svoja prirodna bogatstva i da će predano raditi da rudarima na Kosovu i Metohiji osiguraju bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice.

"Trepča je već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine. Ona je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja Kosova i Metohije", naveo je Đurić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić čestitao Dan rudara

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara, 5. avgust, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije..."Ovogodišnje obeležavanje Dana rudara dolazi u trenutku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.